Почетна Вијести IN MEMORIAM - проф. др Весна Ђурић (1966-2024)

IN MEMORIAM – проф. др Весна Ђурић (1966-2024)

У Бањалуци је данас, након краће и тешке болести, преминула Весна Ђурић, редовни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци и гостујући професор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Проф. др Весна Ђурић рођена је у Сарајеву, 18. јуна 1966. године. Основне студије новинарства завршила на Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву 1991. године, на истом факултету је магистрирала 2005. на тему „Комуниколошки аспекти демонополизације медија у Републици Српској од 1996. до 2003. године“. Три године касније на истом том факултету докторирала је на тему „Законске одредбе о слободи приступа информација и њихов утицај на истраживачко новинарство у Републици Српској“.

У дугој и богатој каријери проф. др Весна Ђурић објавила је више књига, међу којима су „Телевизија“, „Агенцијско новинарство“, „Изазови журналистичких истраживања“, као и „Де/монополизација медија у Републици Српској“.

Проф. др Весна Ђурић била је и члан Удружења новинара Републике Српске и Друштва за односе с јавношћу Србије, као и Савјета за развој високог образовања и осигурање квалитета у периоду 2012–2016.

Проф. др Весна Ђурић биће сахрањена 11. септембра 2024. године, у 14 часова, на Централном градском гробљу у Врбањи.

Објави: