Почетна Вијести Уручене награде најбољим такмичарима

Уручене награде најбољим такмичарима

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас су свечано уручене награде најуспјешнијим учесницима такмичења у писању чланака на Википедији, које је током љетњег семестра било организовано за све студенте Универзитета у Источном Сарајеву.
Декан Филозофског факултета, проф. др Владан Бартула, истакао је да је поносан што је Филозофски факултет, заједно са Викимедијином заједницом Републике Српске, организовао ово такмичење и изразио наду да ће овакве активности у будућности наићи на још већу заинтересованост међу студентима.
„Ово такмичење имало је за циљ и популаризацију знања међу студентском популацијом и афирмацију научноистраживачког рада којим се доприноси обогаћивању постојећег фонда текстова и садржаја о темама које су од локалног, али и националног значаја на највећој онлајн енциклопедији – Википедији“ рекао је декан Бартула.
Прву награду, лаптоп, добила је Милица Радоња, студент Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Другу награду, таблет, освојио је Ненад Вучићевић, студент политикологије и међународних односа са Филозофског факултета, док је трећу награду, паметни телефон, добила Димитрија Рајак, студент новинарства и односа с јавношћу на Филозофском факултету.
Учесници су изразили захвалност на наградама и спремност да наставе да доприносе обогаћивању текстова на Википедији.

Објави: