Почетна Вијести Свечани пријем студената

Свечани пријем студената

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас je одржан свечани дочек преко 150 бруцоша који су уписали један од понуђених 17 студијских програма Факултета.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула је поздравио студенте прве године изразивши захвалност и задовољство што су одлучили да своје школовање наставе на Филозофском факултету, највећем у саставу Универзитета у Источном Сарајеву. 

Бартула је нагласио да ова као и све претходне генерације студената Филозофског факултета настављају традицију дугу скоро 2500 година,  још од времена Платонове Академије, да изучавају вјештине и знања друштвених, хуманистичких и природних наука. Те врсте знања, које нуди Филозофски факултет, креирале су кроз историју водеће идеје у развоју свијета, и омогућиле напредак човјечанства на различитим нивоима. Знање је вриједно само по себи и оно је неотуђиви дио сваког човјека који га усвоји. Својим знањем студенти треба да допринесу како свом личном развоју тако и развоју науке у Републици Српској, очувању вриједне културне прошлости и отварању пута у будућност.

Редовни професор на Катедри за србистику проф. др Миланка Бабић током свог обраћања нагласила је да већину наставног кадра који ради на Филозофском факултету чине бивши студенти у чему се огледа снага и квалитет овог факултета.

Редовни професор на Катедри за педагогију проф. др Бранка Ковачевић у свом излагњу истакла је  да је Филозофски факултет један од најважнијих факулета сваког друштва, с обзиром да се у оквиру ове образоване инситуције изучавају области које су важне за очување идентитета и културе српског народа.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске, Никола Лапчевић, је изразио задовољство већим бројем уписаних студената у односу на претходну академску годину и додао да ће Унија студената уз помоћ Универзитета и Факултета и у будућности радити све како би се унаприједио студентски стандард и обезбиједили што бољи услови студирања.

Асистент на Катедри за новинарство и политикологију, Владана Шекара, поздравила је новоуписане студенте у име свих асистената Факултета, истакавши да је важно што су студенти изабрали да студирају „код куће“, у Републици Српској, и да овај Факултет младим људима пружа много могућности за квалитетно усавршавање.

Објави: