Почетна Вијести СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА СТУДЕНАТА ПЕДАГОГИЈЕ

СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА СТУДЕНАТА ПЕДАГОГИЈЕ

Студенти и професори Студијског програма за педагогију били су на стручној екскурзији у Бањој Луци 6. и 7. јуна 2024. године. Посјетили су институције Републике Српске које се баве васпитањем и образовањем – Републички педагошки завод,  Министарство просвјете и културе, Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање, Филозофски факултет и Музеј Републике Српске. 

Републички педагошки завод Републике Српске

Студенти и професори Студијског програма за педагогију са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су Републички педагошки завод Републике Српске у Бањој Луци  6. јуна 2024. године. Студентима и професoрима обратили су се Слађана Танасић, директор  Републичког педагошког завода Републике Српске, Милија Маркановић, начелник Oдјељења за средње васпитање и образовање, и Зоран Богдановић, начелник Oдјељења за вредновање квалитета васпитно-образовног рада.

Музеј Републике Српске

Студенти и професори Студијског програма за педагогију са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву  посјетили су Музеј Републике Српске 6. 6. 2024. године.

Министарство просвјете и културе Републике Српске

Студенти и професори Студијског програма за педагогију са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву  посјетили су Министарство просвјете и културе Републике Српске 7. 6. 2024. године. У име Министарства, студентима и професорима обратили су се начелници Сања Рачић, Енеа Хотић, Тијана Рађевић-Дрљача и Марио Ћумуровић.

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске

У  оквиру студијске посјете институцијама Републике Српске 7. 6. 2024. године, студенти и професори Студијског програма за педагогију посјетили су и Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске. Студијску посјету Министарству организовала је доц. др Јелена Старчевић, помоћник министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске. О раду Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање студенте и професоре је информисала Данијела Стјепановић, начелник Oдјељења за осигурање квалитета и управљање високошколским установама. Санела Дојчиновић, начелник Oдјељења за унапређење и развој студентског стандарда, Сана Вујнић, виши стручни сарадник за међународну размјену студената и академског особља, Биљана Копрен, виши стручни сарадник за стипендије и студентски стандард, и Биљана Спасојевић, виши стручни сарадник за стипендије и студентски стандард, информисале су студенте и професоре о стипендијама, бесплатном студирању и смјештају у студентским домовима, о студијским боравцима, размјени студената и академског особља, те о условима стипендирања за престижну студентску стипендију „Милан Јелић“.

Филозофски факултет  Универзитета  у Бањој Луци 

Студенти и професори Студијског програма за педагогију са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву  посјетили су Филозофски факултет у Бањој Луци  7. јуна 2024. године. Студентима и професoрима добродошлицу су пожељели водитељ Студијског програма за педагогију проф. др Љиљана Јерковић и предсједник Савеза студената Филозофског факултета Вук Мандић. Приликом те посјете проф. др Бране Микановић је одржао предавање о теми  Педагогија у будућности: изазови и перспективе. Предавању су присуствовали и студенти и професори Студијског програма за педагогију са Филозофског  факултета у Бањој Луци. Након дискусије о овој актуелној педагошко-футуролошкој теми разматране су и могућности успостављања интензивније сарадње између студената и професора студијских програма педагогије на ова два факултета, не само у оквиру научно-наставних, већ и ваннаставних активности. Послије предавања, студенти и професори су имали прилику да разгледају амбијент Филозофског факултета и  Кампуса.

Објави: