Почетна Вијести Састанак са предсједником Актива директора средњих школа

Састанак са предсједником Актива директора средњих школа

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан састанак руководства Филозофског факултета и предсједника Актива средњих школа Сарајевско-романијске регије и директора ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа“ Бранке Ковачевић, у циљу успостављања формалних облика сарадње између средњих школа са подручја ове регије и Факултета.

Декан Филозофског факултета, Владан Бартула, истакао је да средње школе из Источног Сарајева имају велики значај за развој и афирмацију јавних факултета у оквиру  Универзитета у Источном Сарајева

Бартула је нагласио да сарадња између градских средњих школа Филозофског факултета важна како би се промовисао значај и улога овог факултета поготово међу средњошколцима из Источног Сарајева.

„Сарадња између средњих школа и Филозофског факултета представља један од неискориштених потенцијала који су важни за развој академске заједнице. Заједничким радом можемо створити позитивни образовни амбијент које подстиче учење, иновације и напредак“, изјавио је Бартула.

Директор средње школа из Источне Илиџе, Бранка Ковачевић, изразила је задовољство због чињенице да Филозофски факултет препознаје потенцијал који градске средње школе имају у контексту развоја образовања на простору Сарајевско-романијске регије.

Такође, изражена је спремност да се у наредном периоду конкретизују заједничке активности које би могле бити од користи наставном особљу, односно ученицима и студентима.

Објави: