Почетна Вијести Ректорова добродошлица студентима Универзитета у Источном Сарајеву

Ректорова добродошлица студентима Универзитета у Источном Сарајеву

Поштовани студенти,

Добро дошли на Универзитет у Источном Сарајеву.

Желим да вам честитам на вашој одлуци да наставите са образовањем на нашем Универзитету, јер то је пут који ће вас обогатити знањем и вјештинама и припремити за изазове који вас чекају у животу.

Одабиром да знање стичете и усавршавате управо с нама, постали сте дио породице Универзитета у Источном Сарајеву. Тежимо ка високом нивоу академске изврсности, а настaвници и старије колеге уложиће сва своја знања, вјештине и напоре у ваш напредак и успјешно студирање.

Успјех је резултат истрајности и континуираног рада на себи. Вјерујемо у енергију коју носи младост. Ми ћемо вам понудити наше искуство и знање, желимо да заједно будемо тим који ће знањем доприносити бољем сутра за све нас.

Савремени студијски програми и квалитетни академски, научни и умјетнички кадар нашег Универзитета омогућиће остваривање циља који сте себи поставили уписом на Филозофски факултет.

Нашим студентима се пружа могућност да прошире хоризонте тако што ће један дио школовања провести и на неком од партнерских универзитета у Европи и свијету.

Универзитет у Источном Сарајеву прије 32 године основала је генерација храбрих визионара,  а данас је израстао у међународно признату научнообразовну институцију која се поноси својим студентима и желимо да се и ви једног дана поносите дипломама које ћете стећи на Универзитету.

Стални напредак Универзитета у Источном Сарајеву на престижним међународним ранг листама универзитета радује нас и доказује да смо на добром, правом путу, када је  ријеч о усавршавању научноистраживачког рада наших наставника и сарадника.

Наши бивши студенти данас су успјешни и признати у свом послу, те су неријетко лидери у својим областима, не само у Републици Српској, већ и у свијету.

Од вас очекујемо да будете знатижељни и да аргументовано дискутујете са професорима и другим колегама како бисте формирали лични, критички став о питањима од значаја за друштвени развој. Увијек тражите више и од себе и својих професора како бисмо заједно учили и расли.

Студирање нису само предавања, настава, учење, испити и оцјене. Желимо да вам вријеме студирања остане у успомени као најљепши дио живота када сте поред дипломе и занимања стекли и пријатеље, будуће колеге, можда и животне сапутнике.

Поштоване колеге студенти, најсрдачније вас поздрављам у име Универзитета у Источном Сарајеву и у своје лично име и желим вам успјешну нову академску годину.

С уважавањем,   

                                                                                                                                                        проф. др Милан Кулић

                                                                                                                  Ректор Универзитета у Источном Сарајеву         

Објави: