Почетна Вијести Промотивне активности Филозофског факултета у Прибоју

Промотивне активности Филозофског факултета у Прибоју

Представници Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, у склопу промотивних активности у Србији, посјетили су Гимназију у Прибоју и том приликом представили матурантима 17 студијских програма који постоје на Факултету.

Кроз презентацију „Студирај најбоље – Студирај Филозофски“, матуранти прибојске гимназије имали су прилику да се упознају са приликама које им се отварају уколико донесу одлуку да школовање наставе на Палама, у Републици Српској.

Осим 17 студијских програма из области филолошких, друштвених, хуманистичких и природно-математичких области, матурантима су представљене могућности студијског боравка у иностранству на престижним европским и свјетским универзитетима у Кини, Шпанији, Русији, Чешкој, Француској, Румунији, као и богата понуда различитих студентских стипендија и ваннаставних активности које нуди Филозофски факултет на Палама.

Професорица са Катедре за синологију, др Јелена Вујичић, истакла је да је у претходној академској години чак седамнаест студената синологије добило стипендију да студира у Кини, што је значајно већи број у односу на студенте свих осталих универзитета у региону.

Матурантима су посебно представљене предности басплатног студирања, односно бесплатног боравка у студентским домовима на Палама, који су, захваљујући специјалним и паралелним везама, омогућени за све студенте из Србије.

Матуранти из Прибоја показали су изузетно интересовање за услове уписа и студирања, као и за предности студентског живота на Палама.

Објави: