Почетна Вијести Признања за изврсна постигнућа представницима Филозофског факултета

Признања за изврсна постигнућа представницима Филозофског факултета

Свечана академија поводом обиљежавања 32 године постојања и успјешног рада Универзитета у Источном Сарајеву одржана је 13. септембра у присуству бројних гостију из јавног и политичког живота у Републици Српској, те представника Српске православне цркве.

У оквиру Свечане академије, доценти Филозофског факултета др Јована Форцан и др Весна Милетић добиле су признања за објављене радове у часопису врхунског међународног значајa, односно часопису међународног значаја. Свршени студент енглеског језика и књижевности, Ненад Маринковић, добио је признање Студент генерације.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић поручио је да Дан Универзитета представља прилику да се присјетимо оних који су Универзитет стварали, као и оних који данас својим радом доприносе његовом развоју.

Такође, ректор Кулић је истакао да је свечаност прилика и да се презентују импозантни резултати које је Универзитет постигао у претходних годину дана, нарочито у области међународне афирмације, имајући у виду изузетне резултате остварене на глобалним ранг-листама универзитета.

На свечаности у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву додијељена су признања појединцима који су у протеклом периоду помагали развој Универзитета, као и најбољим студентима и истраживачима.

Универзитет у Источном Сарајеву, под називом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске.

Објави: