Почетна Вијести Посјета делегације Универзиета у Патри

Посјета делегације Универзиета у Патри

Представници Универзитета у Патри посјетили Универзитет у Источном Сарајеву и Филозофски факултет Пале

25. маја 2022.

У деканату Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан састанак руководства Универзитета и Факултета са представницима Универзитета у Патри (Грчка).

Званичном састанку су присуствовали ректор Универзитета у Патри проф. др Кристос Бурас (Christos Bouras), руководилац Катедре за филологију проф. др Јоргос Ксидопулос (George Xydopoulos), проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, те декан Филозофског факултета, проф. др Драга Мастиловић и продекани, доц. др Огњен Куртеш и доц. др Владан Бартула, званични представник Хеленске фондације за култура у Босни и Херцеговини. На састанку је разговарано о конкретним облицима сарадње у области лингвистике, грчког језика, књижевности, историје, филозофије, метододике наставе, као и свих других области у којима постоји подударање, с обзиром да два универзитета имају потписан Споразум о сарадњи.

На сасатнку је усаглашено да иницијални корак буде остварен путем Центра за хеленистичке студије на Филозофском факултету Пале, а било је ријечи и о начинима реализовања сарадње кроз Еразмус размјену наставника и студената, као и пројектне активности, те путем реализовања љетних школа грчког језика. У оквиру посјете, делегација Универзитета у Патри посјетила је и Центар за Хеленске студије на Филозофском факултету.

Објави: