Почетна Вијести Посјета делегације Француске амбасаде

Посјета делегације Француске амбасаде

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је у званичној посјети боравила делегација Француске амбасаде и Института за француски језик, Лое Лагранж, Тифен Салес и Жељка Дивковић.
Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула истакао је да Филозофски факултет има изврсну сарадњу са Универзитетом у Поатјеу из Француске, како у области научно-истраживачког рада и организацији научних конференција, тако и размјене наставног особља и студената.
Декан Бартула је најавио да ће до краја календарске године заједно са Универзитетом у Поатјеу бити организована научна конференција за студенте као и радионица за наставно особље у области методике наставе и примјене савремених технологија у наставном процесу.
Бартула је посебно истакао задовољство због троје студената са Универзитета у Поатјеу који током љетњег семестра бораве на Филозофском факултету Пале. Такође, декан Филозофског факултета је упознао представнике Фанцуске амбасаде са радом Центра за француске и франкофоне студије који већ годину дана врло успјешно функционише на Филозофском факултету.
Директорица Француског института у Босни и Херцеговини и савјетница за сарадњу и културу амбасаде Француске у Сарајеву Лое Лагранж упознала је руководство Факултета са активностима које Институт спроводи и изразила увјерење да ће у наредном периоду Институт заједно са Филозофским факултетом реализовати заједничке пројекте у циљу афирмације и промоције француског језика и културе у БиХ.

Тифани Салес, аташе за француски језик и универзитетску сарадњу, изразила је задовољство због постигнутих резултата у досадашњем раду Центра за француске и франкофоне студије, те предложила конкретне облике будуће сарадње Центра и Амбасаде са циљем промоције франкофоније у овом дијелу свијета.


Делегација Амбасаде Француске у Босни и Херцеговини је током састанка, у знак подршке, уручила вриједну донацију књига Центру за француске и франкофоне студије Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Објави: