Почетна Вијести Предавања професора Универзитета из Поатјеа

Предавања професора Универзитета из Поатјеа

Професори Универзитета у Поатјеу данас су на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржали серију предавања о новим методолошким приступима у организацији наставе, кроскултурној комуникацији и изазовима студирања на Универзитету у Поатјеу.
Предавачи Лорен Пакеро, Марихел Гарсија Лозано и Давид Медиано Гонзалес представили су рад Педагошке лабораторије (PedagoLab, https://imedias.univ-poitiers.fr/pedagolab/lequipe-du-pedagolab/) Универзитета у Поатјеу, чији примарни задатак је помоћ наставницима, асистентима и докторандима у циљу осавремењивања приступа организацији појединачних часова.
Професори са Унвиерзиетета у Поатјеу упознали су професоре Филозофског факултета Пале са новим методама организације наставе за студенте хуманистичких наука, које се између осталог заснивају на ефикаснијој употреби дигиталних технологија.
Предавачи су истакли да су традиционалним методама организације наставе потребне иновације и прилагођавање изазовима савременог друштва, како би се студентима олакшало студирање и истраживачки рад.
Професорица Џенифер Џонсон Г. одржала је предавање на тему (крос)културалном идентитету, а асистент Катедре за славистику из Поатјеа Дорота Зигадло представила је изазове студирања у Поатјеу и активности Словенског клуба (Slavic club).

Објави: