Почетна Вијести Одржан Међународни научни скуп -Наука и стварност-

Одржан Међународни научни скуп -Наука и стварност-

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву отворен је Међународни научни скуп Наука и стварност који је окупио више од 100 учесника са 20 универзитета из земаља широм Европе и свијета.
Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула изразио је задовољство што Филозофски факултет Пале 19. пут организује научну конференцију, заједно са седам партнерских универзитета и четири научно-истраживачка центра.
Проректор за науку и истраживање и развој на Универзитету у Источном Сарајеву проф. др Јелена Крунић рекла је да ова конференција представља један од препознатљивих догађаја у календару научних збивања, не само у земљи, него и региону.
Професор са Универзитета у Поатјеу у Француској Сања Бошковић Данојлић истакла је да је овај универзитет дугогодишњи партнер Универзитета у Источном Сарајеву, а да је у претходно периоду посебна сарадња развијуена са Филозофским факултетом Пале, која се не тиче само наставних програма и размјене студената, већ и научно-истраживачког рада.
Она је навела да је из Француске дошло 11 професора и изразила увјерење да ће сарадња са Филозофским факултетом Пале у наредном периоду постати још полодотворнија. Професор Факултета за књижевност и језике Универзитета у Поатјеу и Руководилац Центра за француске и франкофоне студије при Филозофском факултету Унивезитета у Источном Сарајеву, Фредерико Валетопулос, изразио је задовољство резултатима које Центар постигао у првој години рада и обећао наставак подршке у реалзацији пројеката везаних за промоцију француског језика и културе.


У оквиру манифестације Дани Филозофског факултета у понедјељак, 20. маја, планирано је отварање изложбе „Орао, лав и крин – хералдика средњовјековних српских земаља“ у 17.00 часова у холу Филозофског факултета.
Обред ломљења славског колача биће на дан славе Светог Јована Богослова, у уторак, 21. маја, у 12.00 часова у деканату Факултета.

Објави: