Почетна Вијести Mомо Капор: чувар адресе

Mомо Капор: чувар адресе

Манифестација Момо Капор: чувар адресе почиње у суботу, 2. марта, у 17.00 часова, свечаним откривањем спомен-табле посвећене овом великану у Улици Мома Капора број 1 у Источном Новом Сарајеву, након чега ће у 18.00 часова бити организовано књижевно вече посвећено Капору под називом “Момо Капор у свом и нашем времену”, на којем ће учествовати његова супруга Љиљана Капор, глумица Вјера Мујевић, те академик САНУ Јован Делић, академик АНУРС Ранко Поповић и професор Душко Певуља.
У недјељу, 3. марта, планирано је молитвено сјећање на Мома Капора и његове родитеље у Старој цркви у Сарајеву, као и посјета гробу Капорове мајке Бојане Капор у 12.00 часова.
Вечерњи дио програма у недјељу, с почетком у 18.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, резервисан је за извођење представе “Водич кроз српски менталитет”, настале према истоименој књизи Мома Капора, а према драмском тексту који је приредила Вјера Мујевић.
У понедјељак, 4. марта, с почетком у 10.30 часова, на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву биће одржан округли сто посвећен значају и улози Мома Капора.
Покровитељи и организатори манифестације су град Источно Сарајево, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Културни клуб “Фронесис” из Источног Сарајева и задужбина “Момчило Момо Капор” из Београда.

Објави: