Почетна Вијести IN MEMORIAM Проф. др Милан И. Миљевић (1948-2021)

IN MEMORIAM Проф. др Милан И. Миљевић (1948-2021)

Проф. др Милан И. Миљевић, дугогодишњи професор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, преминуо је јуче, 22. марта 2021. године, у Београду.

            Професор Милан Миљевић рођен је 1948. године у Книну, гдје је завршио гимназију. Универзитетску и научну каријеру почео је на Факултету политичких наука у Сарајеву, гдје је дипломирао, магистрирао и докторирао, и на којем је радио до 1992. године.

            Након тога, своју професорску каријеру наставио је на Факултету политичких наука у Београду. У богатој универзитетској и научној каријери, професор Миљевић био је члан Одбора за филозофско‒педагошке науке Академије наука и умјетности Републике Српске и сарадник многих других универзитета и научних институција.

            На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Милан Миљевић предавао је више предмета из области методологије науке, теорије информација, медија масовних комуникација и социологије на студијским програмима за Општу књижевност и библиотекарство, Социологију и Новинарство основних и магистарских студија.

Објави: