Почетна Вијести Бесплатни курс руског језика

Бесплатни курс руског језика

Центар за отворено образовање на руском језику и изучавање руског језика у Републици Српској смјештен је на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Центар је настао на иницијативу и уз подршку Министарства просвјете Руске Федерације.

Отварање Центра на Универзитету у Источном Сарајеву одржано је 15.06.2023. https://ff.ues.rs.ba/vijesti/svecano-otvoren-centar-za-obrazovanje-na-ruskom-jeziku/

Активности Центра се спроводе у оквиру пројекта Државног педагошког универзитета у граду Тули „Лав Толстој“ и имају за циљ развој отвореног образовања на руском језику, промовисање руског језика као основa за међународну сарадњу и интеграцију, популаризацију руског језика, руског образовања и културе у Републици Српској.

У 2023. години сви они који желе да говоре, разумију, читају и пишу на руском језику имају могућност да похађају бесплатне курсеве у укупном обиму од 144 часа (од тога 72 часа часова уживо):

1. „Учење руског уз путовање по Русији“ (ниво А1);

2. „На руском без грјешке!“ (ниво А2);

3. „Испит је положен“ (практични курс припреме за тестирање познавања руског језика за странце за 1. ниво сертификације.

Они који су завршили обуку из руског као страног језика имаће прилику да прођу бесплатно сертификационо тестирање на одговарајућем нивоу, те да добију сертификат руског државног образца који потврђује њихово познавање руског језика.

У 2023. години Центар ће одржати едукативне, образовне и научно-методичке догађаје:

1. Књижевни салон „Светло Јасне Пољане: у посети Л.Н. Толстоју“;

2. Лекција-истраживање „Путовање по Тулском региону“;

3. Радионица „Руски филмови и цртани филмови на часовима руског језика за странце“,

и друге.

Курсеви се реализују на више локација Центра за отворено образовање из наставе руског и руског језика у Палама и Бањој Луци.

Уколико сте заинтересовани за курс, молимо вас да пријаву пошаљете на имејл адресу tyap74@mail.ru. У пријави је потребно доставити сљедеће податке:

  • Име и презиме,
  • Електронска пошта,
  • Држављанство,
  • Град,
  • Узраст,
  • Гдје студирате или радите,
  • Ваш тренутни нови познавања руског језика (0/А1/ А2/ B1/В2).

Детаљније информације о активностима Центра, едукативним курсевима и догађајима можете пронаћи на следећем линку: https://clck.ru/35FubH

Објави: