Почетна Вијести Посјета делегације Универзитета у Поатјеу

Посјета делегације Универзитета у Поатјеу

У званичној посјети Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас су боравили професори Универзитета у Поатјеу (https://www.univ-poitiers.fr/en/). Током састанка делегације из Поатјеа са руководством Факултета и проректорима Универзитета у Источном Сарајеву (https://www.ues.rs.ba/), сумирани су резултати досадашње сарадње и договорени конкретни планови у области размјене студената и наставног особља, организовања научних конференција и заједничких научних пројеката.
Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула пожелио је добродошлицу професорима из Поатјеа и изразио наду да ће ова посјета изродити конкретне резултате и успјешан наставак сарадње, те истакао да је врло задовољан оствареним резултатим у области размјене студената и наставног особља, посебно имајући у виду да троје студента Универзитета у Поатјеу проводе љетњи семестар на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Прореткор међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Марко Гутаљ истакао је да је сарадња са Универзитетом у Поатјеу једна од најдужих и најважнијих за Унвиерзитет у Источном Сарајеву, те да ће ректорат Универзитета наставити да пружа пуну подршку свим започетим активностима и најављеним пројектима.
Проректорица за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Јелена Крунић изразила је задовољство данашњим састанком који је, према њеној оцјени, био врло продуктиван јер су договорени конкретни планови у области научно-истрачивачке дјелатности.
Професорица Сања Бошковић Данојлић са Универзитета у Поатјеу захвалила је на добродошлици и изразила увјерење да ће сви договорени пројекти и планиране активности у сфери заједничких пројеката и истраживачког рада бити реализовни у договореном року.
Руководилац Центра за француске и фанкофоне студије Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Фредерикос Валетопулос изразио је задовољство постигнутим резултатима Центра у области промоције француског језика и културе у Источном Сарајеву и шире, те најавио да ће Центар убудуће такође организовати бесплатан курс француског језика за све студенте и грађане Источног Сарајева.
Након тога, услиједили су директни састанци представника ужих области професора Универзитета у Поатјеу и професора Филозофског факултета, током којих је разговарано о конкретним облицима сарадње.


Објави: