Почетна Вијести ОТВОРЕНА ДЕСЕТА РЕВИЈА РУСКОГ ФИЛМА У ПАЛАМА

ОТВОРЕНА ДЕСЕТА РЕВИЈА РУСКОГ ФИЛМА У ПАЛАМА

Филозофски факултет Пале је по десети пут домаћин Ревије руског филма која ће трајати до суботе 15. децембра. Десету  јубиларну ревију руског филма на Филозофском факултету је отворио трећи секретар амбасадора Руске Федерације у БиХ, госопођа Лилија Сабирова, која је истакла да је овај догађај још једна потврда дугогодишње сарадње факултета и амбасаде.

Ријечи добродошлице упутио је декан Филозофског факултета, доц. др Драга Мастиловић, нагласивши да је Ревија руског филма традиционална манифестација која се одржава на факултету. Он је најавио да ће до краја године на Филозофском факултету бити званично отворен и Центар за руске студије. Захваљујући Катедри за руски језик остварена је значајна сарадња са Руском хуманитарном мисијом у Нишу чији ће први бити ангажман резултат руског лектора на Филозофском факултету у наредном семестру. Поред тога, у фебруару се очекује потписивање споразума о сарадњи са Московским педагошким Универзитетом, рекао је Мастиловић.

Присутнима су се обратили и начелник општине Пале Бошко Југовић и у име организатора манифестације, господин Жељко Стојановић. Заинтересовани су имали прилику да погледају филм „Насљедници“ аутора Владимира Хотоњенка, а у наредном периоду биће приказани  руски филмски класици. По завршетку отварања приређена је додјела захвалница.

 

Објави: