Почетна Вијести Свечано промовисани доктори наука

Свечано промовисани доктори наука

26. маја 2023.

Универзитет у Источном Сарајеву свечано је промовисао 32 доктора наука из различитих научних области у оквиру обиљежавања крсне славе Универзитета – Светих Ћирила и Методија.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић рекао је на свечаној академији, одржаној 25. маја у амфитеатру „Проф. др Вељко Вулетић“, да су промовисани доктори наука најбољи амбасадори Универзитета, те да већина њих већ ради у овој високошколској институцији, гд‌је су постигли значајне резултате у образовном и научноистраживачком раду.

Промовисани су доктори економских, техничких, медицинских, правних наука, разредне наставе, физичког васпитања и спорта, из области пољопривреде, филолошких, као и књижевно-историјских наука и психологије.

“Они ће креирати будућност Републике Српске и овог народа. То ми на Универзитету од њих и очекујемо, као и наш народ који је у њих уложио много”, истакао је ректор Кулић.

Подсјећајући да се промовисани докторанди придружују групи од 510 доктора наука који су одбранили своје докторске дисертације на Универзитету, ректор Кулић је навео да је око 23.000 студената првог и другог циклуса студија дипломирало на Универзитету у Источном Сарајеву и да су они потенцијал Републике Српске.

Свечаној промоцији присуствовали су проректори Универзитета у Источном Сарајеву, декани факултета и академија, пријатељи и сарадници Универзитета, те породице промовисаних доктора наука.

Објави: