Почетна Вијести Студенти из Нижњег Новгорода у посјети БХРТ-у

Студенти из Нижњег Новгорода у посјети БХРТ-у

Студенти Државног универзитета Лобачевски (Нижњи Новгород) који бораве на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у оквиру програма студентске размјене данас су посјетили просторије Радио-телевизије Босне и Херцеговине  (БХРТ).

Директор БХ радија Дејан Керлета студентима је, након дочека, појаснио друштвену улогу и значај јавних емитера и представио историјски развој овог медија. Такође, Керлета је упознао студенте и са радом свих редакција које функционишу у оквиру БХ радија.

Уредница докуметнарно-драмске редакције Санија Саљихи студентима је појаснила начин рада ове редакције и процес стварања радио драма и документарних радио емисија.

Током посјете, студенти су имали прилику да обиђу мултимедијални деск БХ ТВ, а уредник Деан Петровић је појаснио процес продукције информативног програма ове телевизије.

Студенти Државног Универзитета Лобачевски Дариа Мигунова, Анатолиј Солнцев, Јевгенија Насyрова и Мариа Галкина изразили су захвалност на пријему и задовољство што имају прилику да се током свог студијског боравка упознају са радом медија,  културних и локалних институција.

Објави: