Почетна Вијести Студент Катедре за синологију побједник такмичења „Кинески мост“

Студент Катедре за синологију побједник такмичења „Кинески мост“

Побједник овогодишњег такмичења из кинеског језика „Кинески мост“, одржаног електронским путем 17. маја, је студент Катедре за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милан Паликућа који ће учествовати на међународном такмичењу у Пекингу.

Друго и треће мјесто освојили су полазници курсева кинеског језика на Конфуцијевом институту Универзитета у Бањој Луци Вид Кецман и Тина Гајић. Награда за друго мјесто је посјета Кини и учешће у занимљивим активностима финала самог такмичења, које ће испратити многе националне телевизије НР Кине.

У складу са околностима и тренутном ситуацијом, такмичење је одржано на интернет платформи „WeChat“. Учесници су полагали тест познавања кинеске културе, припремили говор на кинеском језику и представили забавни програм из области кинеске културе и умјетности. Због новонастале ситуације, одржан је и посебан интервју како би судије боље упознале такмичаре и оцијенили њихово владање кинеским језиком.

„Кинески мост“ је такмичење које традиционално организује Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву у сарадњи са Конфуцијевим институтом Универзитета у Бањој Луци и Амбасадом НР Кине у БиХ.

 

Објави: