Почетна Вијести Студенти Катедре за синологију Филозофског факултета на отварању прве учионице за изучавање кинеског језика у основним школама

Студенти Катедре за синологију Филозофског факултета на отварању прве учионице за изучавање кинеског језика у основним школама

Студенткиње Катедре су успјешно извеле плесну тачку из Кине “Хиљаду руку богиње Гуанјин” и на течном кинеском пожељеле свима срећан почетак пројекта.

Сам пројекат, који су иницирали Катедра за синологију ФФУИС и Амбасада НР Кине, ће бити спроведен у укупно пет школа у РС.

Основна школа Свети Сава у Источном Новом Сарајеву је 26. јануара, на дан школске славе, обиљежила и увођење кинеског језика као факултативног у својој школи.

Свечаној церемонији је присуствовала Њ.Е. амбасадор НР Кине, госпођа Чен Бо, која је у свом говору честитала школи, али и Универзитету у Источном Сарајеву, као предводнику у изучавању кинеског језика и Кине на просторима Републике Српске.

Свечаности су присуствовали премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, вршилац дужности ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић, декан Машинског факултета проф. др Ранко Антуновић и бројни угледни гости из политичког и културног живота Српске.

 

Објави: