Почетна Вијести Руководство Универзитета у Источном Сарајеву у радној посјети Филозофском факултету

Руководство Универзитета у Источном Сарајеву у радној посјети Филозофском факултету

Пале, 13. 3. 2024.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Милан Кулић, проректори проф. др Јелена Крунић, проф. др Марко Гутаљ, проф. др Владимир Владичић, проф. др Радислав Лале и предсједник Управног одбора проф. мр Сандра Ивановић боравили су у званичној радној посјети Филозофском факултету Пале. Током састанка, ректор Кулић је изразио задовољство досадашњим радом Филозофског факултета, истичући његов изузетан значај као највећег факултета на Универзитету, осврнувши се на структуру и сложеност коју ова институција у својој организацији има. Посебно је похвалио активности које Факултет спроводи у области промоције, међународне сарадње и модернизације студијских програма, те изразио подршку руководству Факултета у реализовању актуелних и планираних активности.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула захвалио је ректору Кулићу и његовом тиму на посјети, као и подршци коју Универзитет пружа Филозофском факултету. Декан и продекани детаљно су упознали ректора, проректоре и предсједника Управног одбора са свим тренутним и планираним активностима у сфери наставе, науке, истраживања, развоја, међународне сарадње, људских и материјалних ресурса, истакавши националну, друштвену, епистемиолошку и културолошку важност коју Факултет има и остварује на истоку Републике Српске и шире. На састанку је разговарано о свим важним питањима кључним за несметано функционисање и развој Факултета.

Ова посјета наглашава важност сарадње између ректората и Факултета у циљу унапређења квалитета образовања и промоције академских вриједности унутар универзитетске заједнице.

Објави: