Почетна Вијести Ректорова добродошлица студентима прве године

Ректорова добродошлица студентима прве године

Источно Сарајево, 30. септембар 2022. године

Поштовани студенти,

Добро дошли на Универзитет у Источном Сарајеву.

Универзитет, који је прије 30 година основала генерација храбрих визионара, a данас je израстао у међународно признату научнообразовну институцију.

Савремени студијски програми и квалитетни академски, научни и умјетнички кадар нашег универзитета омогућиће остваривање циља који сте себи поставили уписом на неки од петнаест факултета или двије академије.

Уложићемо сва своја знања, вјештине и напоре у ваш напредак и успјешно студирање, али само ваш ентузијазам, амбициозност, одлучност и континуиран рад су гаранција да ћете стићи до краја и стећи жељено звање.

Универзитет у Источном Сарајеву се поноси својим студентима и желимо да се и ви једног дана поносите дипломама које ћете стећи на Универзитету у Источном Сарајеву.

21.000 студената који су досад дипломирали на Универзитету у Источном Сарајеву, а од којих многи успјешно обављају веома важне послове у јавном и приватном сектору у различитим областима, представљају увјерење да сте направили исправан животни избор поставши дио академске заједнице Универзитета јер ћете ви креирати будућност и овог универзитета и Републике Српске.

Стални напредак Универзитета у Источном Сарајеву на престижним међународним ранг листама универзитета радује нас и доказује да смо на добром, правом путу, када је у ријеч о усавршавању научноистраживачког рада наших наставника и сарадника.

Стратешки циљ Универзитета у Источном Сарајеву је тежити изврсности у настави, науци и умјетности. Велику пажњу посвећујемо интернационализацији Универзитета путем међународне сарадње и размјене наставног кадра и студената кроз програме Еразмус+. На тај начин се отвара могућност да, још током студирања, стекнете нова знања и искуства и на другим универзитетима у Европи и свијету.

У измијењеним животним околностима проузрокованим пандемијом вируса корона, научили да живимо и радимо, те се веома успјешно прилагодили одржавању наставе и путем онлајн платформи.

Драги студенти, од вас се очекује да се активно укључите у живот и рад академске заједнице и да својим идејама, али и постигнућима, допринесете угледу Универзитета у Источном Сарајеву.

Вјерујемо у енергију коју носи младост. Ми ћемо вам понудити наше искуство и знање.

Желимо и да вјерујете да студирање нису само предавања, настава, учење, испити и оцјене. Желимо да вам вријеме студирања остане у успомени као најљепши дио живота када сте поред дипломе и занимања стекли и пријатеље, будуће колеге, можда и животне сапутнике.

Поштоване колеге, наставници, сарадници и ненаставно особље, подсјетимо се да су наша знања и професионалан приступ послу стуб овог универзитета.

Поштоване колеге студенти, најсрдачније вас поздрављам у име Универзитета у Источном Сарајеву и у своје лично име и желим вам успјешну нову академску годину.

                                                                                                                                     Ректор

                                                                                                                         Проф. др Милан Кулић

Објави: