Почетна Вијести Посјета ректора Државног педагошког универзитета “Лав Толстој” Филозофском факултету

Посјета ректора Државног педагошког универзитета “Лав Толстој” Филозофском факултету

Представници Државног педагошког универзитета „Лав Толстој“ и амбасаде Руске Федерације у БиХ боравили су данас у посјети Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву и том приликом разговарано је о низу значајних заједничких пројеката.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула изразио је захвалност Руској амбасади на досадашњој сарадњи и истако спремност за сарадњу са Тулским универзитетом и у наредном периоду.

Ректор Туслког државног педагошког универзитета проф. др Константин Подразов изразио је  спремност да Тулски универзитет додатно помогне у развоју Центра за отворено образовање на руском језику који је ове године почео са радом на Филозофском факултету на Палама.

На састанку је разговарано о заједничким научним пројектима између Тулског универзитета и Филозофског факултета, као и размјене студената у наредном периоду.

Такође, на састанку је било ријечи и о реализацији конкретних пројекта везаних за преводилачки и научни рад наставника и сарадника ове двије високошколске институције.

Ова посјета представља важан корак у јачању академске и културне сарадње између Руске Федерације и Босне и Херцеговине, с циљем промоције образовања, језика и културе.

Објави: