Почетна Вијести Промоција Филозофског факултета у Средњошколском центру Пале

Промоција Филозофског факултета у Средњошколском центру Пале

У Средњошколском центру Пале данас је одржана промоција Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, на којој је представљено 17 студијских програма овог Факултета.

Циљ промоције је представљање свих предности и могућности за стицање квалитетног високог образовања на Филозофском факултету, из области хуманистичких, филолошких, друштвених и природно-математичких наука.

Током промоције, матурантима су детаљно представљени услови уписа на први циклус студија као и специфичности и предности студирања на сваком од 17 студијских програма.

Посебно су истакнуте предности и значај бесплатног студирања које је Влада Републике Српске, прије двије године, омогућила свим студентима јавних факултета у Републици Српској.

Такође, наглашено је да Филозофски факултет има потписане споразуме о сарадњи са бројним универзитетима и факултетима широм свијета, чиме се студентима нуди могућност да учествују у богатом програму међународне размјене и на тај начин један дио студирања проведу у иностранству.

Осим тога, Филозофски факултет има потписане споразуме са домаћим јавним институцијама, министарставима, агенцијама, невладиним организацијама и медијима који омогућавају обављање стручне праксе током студирања.

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву наставиће са промотивним активностима и у наредном периоду. Одабиром овог Факултета, студентима се пружа прилика да стекну квалитетно образовање, да развијају своје таленте и потенцијале у инспиративном образовном окружењу, уз могућност бесплатног школовања и учешћа у програму богате међународне размјене на престижним европским и свјетским универзитетима.

Објави: