Почетна Вијести Признања професорима Филозофског факултета

Признања професорима Филозофског факултета

Др Златко Павловић, редовни професор на Катедри за педагогију и др Јелена Марковић, редовни професор на Катедри за англистику Филозофског факултета Универзитета у Источом Сарајеву добили су  Плакету Универзитета за истакнути рад и достигнућа у дјелатности Универзитета на свечаној академији која је била организована поводом 31. године оснивања Универзитета у Источном Сарајеву.

Такође, Центар за кинеске студије, који функционише при Филозофском факултету, добио je Плакету Универзитета, а признање је у име Центра примила Доротеја Клачар, мср.

Проф. др Јелена Голијанин, мср Санда Шушњар са Катедре за географију и проф. др Владимир Владичић са Катедре за математику добили су признања за објављене радове у часопису врхунског међународног значајa, односно часопису међународног значаја.

Обиљежавању 31 године успјешног рада и постојања Универзитета у Источном Сарајеву, које је било организовано у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, присуствовале су бројне званице из јавног и политичког живота у Републици Српској, представници Српске православне цркве и дипломатског кора.

Универзитет у Источном Сарајеву, под именом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске.

Објави: