Почетна Вијести Представљени програми размјене и усавршавања студената у Русији

Представљени програми размјене и усавршавања студената у Русији

Представници Амбасаде Руске Федерације у БиХ и Центра за науку и културу „Руски дом“ из Београда посјетили су данас Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву и том приликом представили бесплатне програме размјене и усавршавања студената из Републике Српске у Русији.

Виши савјетник Центра за науку и културу „Руски дом“ Георгиј Енгелхардт истако је да је позив за студирање на оба циклуса студија на руским универзитетима отворен до 15. децембра ове године и да више информација могу пронаћи на сајту „Образовање у Русији“ (https://education-in-russia.com).

Координатор Центра за отворено образовање на руском језику и изучавање руског језика у Репбулици Српској Оксана Пичугина је током промоције представила рад Центра и најавила нове пројекте који се тичу превода руских  и српских књижевника.

Савјетник Амбасаде Руске Федерације у БиХ за научну, културну и образовну сарадњу Јуриј Пичугин позвао је студенте да се пријаве на Свјетски фестивал младих који ће се одржати почетком марта 2024. године у Сочију у Русији. 

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула захвалио је колегама из Русије на посјети и досадашњој сарадњи те изразио наду да ће се у будућности сарадња додатно развијати.

Објави: