Почетна Вијести ПРЕДСТАВЉЕНА ИЗДАЊА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

ПРЕДСТАВЉЕНА ИЗДАЊА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

У оквиру издања Универзитета у Источном Сарајеву, која су представљена на штанду Републике Српске, на Међународном сајму књига у Београду, представљена и издања Филозофског факултета Пале.

На платоу „Бранко Миљковић“ доц. др Драга Мастиловић, проф. др Мишо Кулић и доц. др Огњен Куртеш представили су издања Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву „Зборник са научног скупа Наука и стварност, часопис Радови бр.19“ и Зборник са савјетовања о статусу друштвено – хуманистичких наука.

Доц. др Куртеш је истакао да Филозофски факултет на Палама спада у ред оних институција које много времена посвећују издавачкој дјелатности и да ова издања представљају резултат тих стремљења.

„Први број „Радова“ је изашао 1998. године и идеја водиља је била да часопис буде један од кључних стубова факултета и универзитета“, рекао је Куртеш и најавио да ће крајем године изаћи јубиларни двадесети број.

Проф. др Кулић је, између осталог, рекао да се на факултету посебно труде да афирмишу научни приступ у хуманистичким наукама и то показују и радови који су у овом зборнику.

О значају чињенице да Филозофски факултет на Палама, као највећи у Републици Српској, има професоре који гарантују квалитетну наставу и подстрек студентима – будућим научницима и професорима, говорио је доц. др Драга Мастиловић.

Објави: