Почетна Вијести ПРОМОЦИЈА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ

ПРОМОЦИЈА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ

Представници Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву су данас у оквиру промотивних активности били у посјети Средњошколском центру Источна Илиџа.

Предавања о предностима студирања на највећем факултету у Републици Српској одржана су ученицима четвртих разреда гимназије и економске школе.

Посебно је наглашено да је Филозофски факултет заправо универзитет у малом и да као такав предстаља центар друштвеног, културног и политичког живота у источном дијелу Репбулике Српске.

На промоцији је истакнуто да је Филозофски факултет одлучан у намјери да настави да развија и унапријеђује постојећу међународну сарадњу са различитим факултетима у иностранству, чиме се стварају бољи услови за развој будућих студената.

Осим тога, представници Филозофског факултета су нагласили да овај факултет има потписане споразуме са великим бројем домаћих јавних институција, министарстава, агенција, невладиних организација, медија и сл. које омогућавају обављање стручних пракси свим студентима овог факултета.

Посебно је важно што факултет пружа могућност за низ ваннаставних активности. У том смислу истакнут је велики значај студентског радија који ће ускоро бити покренут на Филозофском факултету. Исто тако наглашена је важност студентског хора као и омладинског позоришта које пружају младим људима прилику да се друже, стичу нова знања и искуства.

Представници факултета најавили су да ће у марту 2019. године бити организован Дан отворених врата факултета, са низом пригодних активности које ће имати за циљ боље упознавање будућих студената са радом овог факултета.

Сви ученици су позвани да се пријаве на Математички камп који ће бити одржан у мају 2019. године у Андрићграду, а у оквиру којег ће бити организован низ радионица и такмичења из области математике.

Објави: