Почетна Вијести Посјета Њ. Е. Димитриса Папандреуа Центру за хеленске студије

Посјета Њ. Е. Димитриса Папандреуа Центру за хеленске студије

Амбасадор Грчке у Босни и Херцеговини, Њ. Е. Димитриос Папандреу боравио је данас, 19. 11, у радној посјети Центру за хеленске студије Филозофског факултета Пале. Приликом обраћања медијима, Њ. Е. Папандреу изразио је велико задовољство активностима Центра и захвалио управи Факултета на труду и подршци у раду Центра. Др Владан Бартула, продекан за наставу и представник Хеленске фондације за културу у Босни и Херцеговини захвалио је Њ. Е. и Амбасади на великој помоћи у раду Центра и изразио наду да ће заједничким напорима у наредном периоду бити реализовано још много активности.

Након обраћања медијима, уприличен је сусрет Њ. Е. и полазника почетног курса грчког језика, који се у сарадњи са Амбасадом реализује по први пут на Филозофском факултету Пале. Полазници курса су изразили задовољство због прилике да уче грчки језик, а Њ. Е. Папандреу је нагласио да је Амбасада Републике Грчке у Босни и Херцеговини на располагању свим полазницима курса, Центру за хеленске студије и Филозофском факултету.

Након сусрета са полазницима курса, уприличен је и радни састанак представника Амбасаде и Факултета. На састанку је разговарано о наставку веома успјешне сарадње и заједничким пројектима који ће бити реализовани у наредном периоду. У оквиру посејте, Њ. Е. Папандреу уручио је Центру новчану донацију за куповину једног рачунара, као први дио донације коју Амбасада планира да уручи Центру.  

Објави: