Почетна Вијести Посјета делегације Новосибирског педагошког универзитета

Посјета делегације Новосибирског педагошког универзитета

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржан је састанак делегација Новосибирског државног педагошког универзитета и руководства Филозофског факултета и Универзитета у Источном Сарајеву.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула захвалио је на посјети и изразио спремност за сарадњу у области размјене студената, организацији научних конференција и организацији љетних школа и радионица за студенте.

Декан Факултета за стране језике Новосибирског државног педагошког универзитета проф. др Екатерина Костина захвалила је на добродошлици и позвала наставнике и сраднике са Филозофског факултета да објављују научне радова у часописима који се налазе у ВАК бази, што представља значајан корак у побољшању видљивости и референтности радова домаћих истраживача.

Руска делегација је након званичног састанка обишла и Центар за руске студије који од 2019. године функционише у оквиру Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву

Овај сусрет представља наставак дугорочне успјешну сарадње Филозофског факултета са руским партнерима, чиме се доприноси не само академском развоју, већ и јачању културних веза.

Објави: