Почетна Вијести Директор ОШ „Свети Сава“ у посјети Филозофском факултету

Директор ОШ „Свети Сава“ у посјети Филозофском факултету

Полазници новинарске секције ОШ Свети Сава из Источног Новог Сарајева посјетили су данас Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву. У оквиру посјете, троје највриједнијих чланова секције, Дамјан Бошковић, Ивона Каурин и Доротеа Поповић награђени су пригодним поклонима, чиме је истакнут њихов допринос и ангажман у раду секције.

Декан Филозофског факултета Владан Бартула истакао је важност квалитетније сарадње између основних школа и факултета како би се створила снажна веза с циљем постизања бољег образовног амбијента и афирмације позитивних друштвених вриједности и додао да је Филозофски факултет један од пионира у остваривању сарадње између основних школа и високог образовања на подручју Сарајевско-романијске регије.

Декан Бартула је истакао да је Филозофски факултет отворен за све будуће видове сарадње са ОШ Свети Сава и најавио могућност конкретних пројеката који би се требали реализовати у наредном периоду са циљем подстицања и развоја различитих знања, вјештина и талената међу ученицима.

Директор ОШ Свети Сава Жељка Топалић, изразила је захвалност за досадашњу успјешну сарадњу с Филозофским факултетом и спремност за сарадњу на сличним заједничким пројектима.

Наставник српског језика и руководилац новинарске секције Мирослав Чаваркапа изразио је задовољство што Филозофски факултет препознаје значај рада новинарске секције те захвалио на подршци приликом покретања секције која данас броји преко 30 чланова.

Новинарска секција ОШ Свети Сава свој рад започела је у априлу 2021. године, у сарадњи са професорима и сарадницима Катедре за новинарство и политикологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Радио телевизијом Источно Сарајево.

Објави: