Почетна Вијести ПОСЈЕТА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ДРЖАВНОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ВОРОЊЕЖУ

ПОСЈЕТА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ДРЖАВНОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У ВОРОЊЕЖУ

 

Представници УИС,  доцент др Синиша Берјан, проректор за науку, истраживање и развој УИС и доцент др Вишња Вишњевац, руководилац Катедре за русистику Филозофског факултета УИС и директор Центра за руске студије, посјетили су 22. и 23. марта 2019. године Пољопривредни државни универзитет у Вороњежу.

Састанку су присуствовали доцент др Николај Иванович Бухтојаров, ректор универзитета, доцент др Јуриј Владимирович Њекрасов, проректор за међународне односе, доцент др Александар Павлович Пичугин, декан Факултета агрономије, агрохемије и екологије, доцент др Александар Владимирович Агибалов, декан Економског факултета, професор др Татјана Николајевна Дањкова, руководилац Припремног одјељења за стране студенте.

Универзитет у Источном Сарајеву његује вишегодишњу сарадњу са Пољопривредним државним универзитетом у Вороњежу, о чему свједоче љетње школе за студенте оба универзитета, које ће се и ове организовати, заједнички пројекти и конференције, као и мобилност студената у току академске године.

О сарадњи између двају универзитета говори и студијски боравак четири студента Катедре за русистику, који на вороњешком универзитету тренутно похађају двосеместрално усавршавање. У току састанка утврђени су правци којима ће се даља сарадња двају универзитета продубљивати, а то је, прије свега, већа мобилност студената и наставног кадра, као и коауторски радови који ће се објављивати у научним часописима Руске Федерације и Републике Српске.

 

 

 

Објави: