Почетна Вијести ПОЧЕЛА СЕРИЈА НОВИНАРСКИХ РАДИОНИЦА

ПОЧЕЛА СЕРИЈА НОВИНАРСКИХ РАДИОНИЦА

Студијски програм за новинарство Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву је покренуо серију новинарских радионица у Средњошколском центру Источна Илиџа, које ће трајати цијело полугодиште.

Циљ новинарских радионица је промоција студијског програма, али и популаризација новинарске професије међу матурантима и осталим средњошколцима.

У оквиру друге радионице, главни и одговорни уредник информативног програма БХТ Марко Радоја је средњошколцима из Источне Илиџе одржао предавање о изазовима и предностима новинарског посла. Нагласио је како је новинарство изузетно одговоран и важан посао, за који су, осим талента, важни упорност, знање и велики труд.

Према његовом мишљњу, новинарство је динамична професија, која нуди младим људима прилику да учествују у важним друштвено политичким догађајима, али и да упознају велики број познатих личности из друштвеног, културног, спортског и политичког живота.

Ова серија радионица свједочи о спремности Катедре за новинарство и политикологије да својим садашњим, али и будућим студентима обезбиједи најбоље услове за студирање.

Катедра већ сада има потписан велики број споразума са различитим медијским кућама у Источном Сарајеву и Сарајеву, што омогућује свим студентима обављање праксе и волонтирање, што је значајно за стицање почетних искустава у раду.

Објави: