Почетна Вијести Одржан „Историјски час – Хирошима и Нагасаки“

Одржан „Историјски час – Хирошима и Нагасаки“

У амфитеатру Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан „Историјски час – Хирошима и Нагасаки“. Организатори Историјског часа су Универзитет у Нагасакију, Меморијални музеј мира у Хирошими, Универзитет у Источном Сарајеву и Универзитет у Бањалуци, уз подршку Амбасаде Босне и Херцеговине у Јапану. Догађај је организован у онлајн фомрату, са физичким присуством на Филозофском факултету. Историјски час је пратило више од стотину учесника, представника Универзитета у Источном Сарајеву.

У оквиру Историјског часа, учесницима су се обратили проф. др Јелена Крунић, проректор за науку, истраживање и развој на Универзитету у Источном Сарајеву, проф. др Горан Латиновић, проректор за научноистраживачки рад и развој, проф. др Казухико Мужи, декан Факултета за друштвене и хуманистичке науке Универзитета у Нагасакију и Њ. Е. Синиша Берјан, амбасадор Босне и Херцеговине у Јапану.

Централни дио Историјског часа било је предавање проф. др Фумихика Јошиде, директора Истраживачког центра за забрану нуклеарног наоружања и свједочење госпође Кеико Огура, преживјелог свједока атомског напада на Хирошиму.   

Организовање „Историјског часа Хирошима и Нагасаки“ представља значајан догађај за Универзитет у Источном Сарајеву и најава је интензивирања сарадње са универзитетима из Јапана.  

Објави: