Почетна Вијести Одржан међународни научни скуп -Наука и стварност-

Одржан међународни научни скуп -Наука и стварност-

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је отворен Међународни научни скуп Наука и стварност. Овогодишњи скуп окупио је 114 учесника са 26 универзитета из цијелог свијета.

Међународни научни скуп и ове године одржава се у оквиру обиљежавања Дана Филозофског факултета.

Декан Филозофског факултета, проф. др Драга Мастиловић, изразио је задовољство бројем учесника овогодишњег скупа који је организован са партнерским универзитетима из Француске, Кине, Русије, Словеније, Румуније и Грчке.

Декан Мастиловић је изразио увјерење да ће радови са овогодишњег скупа представљати квалитативно и квантитативно значајан допринос науци.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Милан Кулић, изразио је задовољство да у раду овогодишњег скупа учествују професори са 26 универзитрета из цијелог свијета, што је веома важно за позиционирање научника, сарадника али и Универзитета у Источном Сарајеву на међународним листама.

„У посљедњих неколико година биљежимо одличне резултате на пољу рангирања, али је наша обавеза да и даље радимо, улажемо у науку, струку и образовање“, истакао је ректор Кулић.

Након отварања скупа, услиједио је рад по секцијама.

Објави: