Почетна Вијести Одржан комеморативни скуп - проф. др Драгољуб Крнета (1949-2023)

Одржан комеморативни скуп – проф. др Драгољуб Крнета (1949-2023)

На Филозофском факултету на Палама данас је одржан комеморативни скуп поводом смрти проф. др Драгољуба Крнете, редовоног професора на Катедри за психологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Проф. Крнета рођен је 13. октобра 1949. године, у Горњој Драготињи, општина Приједор. Дипломирао је на Филозофском факултету у Сарајеву 1977. године, а докторску дисертацију одбранио је 1998. године на Универзитету у Српском Сарајеву.

Биран је у звање доцента на Учитељском факултету Универзитета у Београду, 1999. године, и ванредног професора на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, 2006. године. Пензионисан је као редовни професор, за ужу научну област Социјална психологија, на Катедри за психологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Био је ментор при изради више магистарских радова и докторских дисертација, члан редакције и рецензент у неколико часописа, рецензент више од десет књига из области друштвених наука.

Заједно са проф. др Ратком Дунђеровићем учествовао је и у оснивању Одсјека за психологију на Филозофском факултету Универзитету у Источном Сарајеву, а од октобра 2010. до септембра 2012. године био је шеф поменуте Катедре.

Проф. Крнета преминуо је у фебруару 2023. године у 74.години живота.


Објави: