Почетна Вијести Научни скуп

Научни скуп

НАУЧНИ СКУП ПОСВЕЋЕН МИТРОПОЛИТУ ГЕОРГИЈУ НИКОЛАЈЕВИЋУ


Од 21. до 23. октобра на Филозофском факултету одржан је Научни скуп посвећен лику и дјелу великог митрополита дабробосанскога Георгија Николајевића. Научни скуп заједнички су и у научној сарадњи организовали  Православни Богословски факултет “Свети Василије Острошки “ у Фочи и Филозофски факултет у Палама, а под покровитељством Његовог Високопреосвештенства Господина Хризостома, митрополита дабробосанскога.

Научни скуп је одржан у амфитеатру Филозофског факултета у Палама у три сесије. Своје научно-истраживачке радове изложили су еминентни научни радници из земље и окружења.
Научни скуп је затворио протојереј-ставрофор проф. др. Владислав Топаловић, декан Богословског факултета у 18:00 часова.

У свом обраћању приликом затварања овог Научног скупа  проф. Топаловић је истакао значај и велики домет овог Научног скупа. Захваљујући свим учесницима на уложеном труду позвао је све излагаче да чим прије доставе своја предавања како би била припремљена за објављивање у Зборнику радова.
У наставку, а након затварања Научног скупа, отворена је у холу Философског факултета  Изложба  архивистичким докумената, а која се односе на митрополита Георгија Николајевића или наслови његовох радова.
Након изложбе одржан је мини концерт студената Музичке академије Универузитета у Источном Сарајеву.

Објави: