Почетна Вијести IN MEMORIAM - проф. др Радомир Чолаковић (1955-2024)

IN MEMORIAM – проф. др Радомир Чолаковић (1955-2024)

Др Радомир Чолаковић, редовни професор, рођен је 5. јуна 1955. године у Медојевићима, општина Соколац. Основну школу и гимназију завршио је у Сарајеву. На Филозофском факултету у Сарајеву 1980. године завршио је двопредметну Групу педагогија и психологија. 2004. је завршио на Филозофском факултету на Палама Студијски програм психологије и стекао је стручни назив дипломирани психолог. 2002. године завршио је постдипломски студиј из психологије и стекао научни степен магистра психологије. Докторирао је 2008. године на Филозофском факултети и стекао је нучни степен доктора психолошких наука.

У оквиру РЕБТ центра Београд, завршио је двогодишњу едукацију из Рационално-емоционално-бихејвор-когнитивне психотерапије и стекао Сертификате Алберт Еллис Института из Њујорка.

Проф. др Радмир Чолаковић био је запослен у Школском здравственом центру -Школа за медицинске сестре и техничаре-, Школском центру РВ и ПВО Рајловац, Економској школи „Ваљево“, Војној болници Нови Сад, Факултету за менаџмент у Новом Саду, Вишој школи за примењену психологију, Медицинској академији US MEDICAL SCHOOL у Београду и Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.           

Др Радомир Чолаковић био је рецензент више научних часописа и књига, аутор запажених научних радова и монографија.

Проф. др Радомић Чолаковић биће сахрањен 26. 4. 2024. године у 11.00 часова у Новом Саду.   

Објави: