Почетна Вијести Филозофски факултет УИС на свјетском такмичењу из кинеског језика “Кинески мост”

Филозофски факултет УИС на свјетском такмичењу из кинеског језика “Кинески мост”

      Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву ове године, по трећи пут, на свјетско такмичење из кинеског језика за средњошколце „Кинески мост“ послао је двије представнице, Наталију Мутић, ученицу Средњошколског центра „Источна Илиџа“ и ученицу Средњошколског центра „Пале “ . На такмичењу је било преко 150 учесника из 133 земље. Као и увијек, канцеларија Ханбан, Конфуцијев институт и кинески организатори су се побринули да достојно дочекају и угосте такичаре из читавог свијета.

Учесници су имали прилику да посјете главни град Пекинг, са свим знаменитостима као што су кинески зид, љетна палата и забрањени град. Остатак путовања су провели у граду “вјечног прољећа”, Кунмингу, гђе се одржало финале такмичења. Тема такмичења била је „Научи кинески, прошири свој свијет“, а учесници су се такмичили најприје у познавању кинеског језика, а затим и кинеске културе и умјетности. Такмичарке су се представиле са клавирском и пјевачком изведбом кинеских традиционалних мелодија.
     Као резултат сјајног наступа, Наталија Мутић и Марина Цицовић, полазнице курса кинеског језика на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, добиле су изузетно вриједну награду – стипендију Конфуцијевог института за боравак од пола године у Кини, на студијама кинеског језика.

 

Објави: