Почетна Вијести ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА „Trans2Work“

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА „Trans2Work“

Округли сто на тему реализације пројекта „Trans2Work“ од стране Центра за подршку лицима са инвалидитетом и у сарадњи са Катедром за педагогију, одржан је у просторијама Филозофског факултета  25. септембра.

Циљ Округлог стола био је да се особама и студентима са инвалидитетом, као и свим заинтересованим  представе студенти који су се вратили са двомјесечне радне праксе  у оквиру пројекта  „Trans2Work“ (Транзиција студената са инвалидитетом  од високог образовања до запошљавања  у Србији, БиХ и Црној Гори) који финансира ЕУ.

Доцент др Ранка Перућица истакла је да је у оквиру овог пројекта реализовано више активности од којих је посебан акценат стављен на размјену студената која је укључивала обављање двомјесечне радне праксе у партнерским земљама Србији и Црној Гори.

Такође је нагласила да веб портал пројекта „Trans2Work“  нуди могућност  регистрације за студенте са инвалидитеом и послодавце , који приликом регистрације треба да попуне одређене упитнике како би се олакшао процес комуникације између њих.

Студенти који су имали прилику користити овај програм  Горан Ристић из Добоја и Милица Ијачић из Требиња изнијели су позитивна искуства која су стекли приликом обављања радних активности и похвалили професоре и менторе који су учествовали у програму  јер су показали да студенти са инвалидитетом нису запостављени.

Центар за подршку лицима са инвалидитетом на Филозофском факултету УИС  настао је са циљем да особама са инвалидитеом олакша процес учења, стицање знања и употребу асистивне технологије  којом је центар опремљен, а са којом су се студенти са инвалидитетом и сви други заинтересовани могли упознати.

На Округлом столу су такође присуствовали представници  Удружења за  помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ из Пала и представници Завода за запошљавање.

  

Објави: