Почетна Вијести Десет година од оснивања Катедре за синологију

Десет година од оснивања Катедре за синологију

Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву је 25. јуна 2021. године успјешно прославила свој јубилеј  – десет година од оснивања.  

У протеклих десет година, Катедра се профилисала као једна од најуспјешнијих Катедри на Филозофском факултету и Универзитету у Источном Сарајеву, посебно у домену међународне сарадње. Највећи успјех Катедре је чињеница да је у протеклих десет година преко 140 студената студирало у Кини, на стипендијским боравцима у трајању од пола године или годину дана. О овом успјеху Катедре, али и њеним многим другим пионирским подухватима и значајним резултатима, на манифестацији поводом обиљежавања десетогодишњице од оснивања говорили су Његова Екселенција амбасадор НР Кине у БиХ Ђи Пинг, проректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. мр Сандра Ивановић, као и декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић. У склопу манифестације додијељена су и посебна признања, Грб Филозофског факултета, појединцима и институцијама који су допринијели развоју Катедре.

Након манифестације, која је одржана у Културном центру Пале, декан Мастиловић је на Филозофском факултету отворио изложбу фотографија поводом јубилеја. Изложба фотографија приказала је мали дио најљеших тренутака и највећих постигнућа Катедре за ових десет година.

Објави: