Почетна Вијести Дани отворених врата

Дани отворених врата

Промоција Филозофског факултета у оквиру Дана отворених врата (Добој и Бијељина)

Универзитет у Источном Сарајеву у петак, 10. марта,  организовао је Дане отворених врата на Саобраћајном факултету у Добоју са циљем да се ученицима 3. и 4. разреда средњих школа из ошпштина и градова регије Добој представе  могућности уписа на 15 факултета и 2 академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Промоцији Универзитета у Источном Сарајеву присуствовало је око 500 средњошколаца из Добоја, Теслића, Босанског Брода, Шамца, Модриче, Дервенте, Петрова и Тешња од којих ће неко одабрати један од факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву као високошколску установу на којој ће стећи своје  будуће занимање.

Будућим студентима и гостима обратили су се проректор за наставу  Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Владимир Владичић, градоначелник Добоја Борис Јеринић, декан Саобраћајног факултета у Добоју проф. др Зоран Ћургуз и предсједник Савеза студената Саобраћајног факултета у Добоју Мирослав Ђурић.

Водитељ и аниматор био је глумац Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић.

Након уводних излагања, средњошколци су обишли штандове на којима су  путем промотивног материјала и у разговору са представницима факултета упознали  свих 49 студијских програма на којима се врши упис на Универзитету у Источном Сарајеву.

У Центру за високо образовање у Бијељини у петак, 17. марта, одржани су Дани отворених врата у оквиру којих су се ученици завршних разреда средњих школа, са подручја регије Бијељина, имали прилику информисати о могућностима уписа на један од петнаест факултета и двије академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Промоцији Универзитета у Источном Сарајеву присуствовало је нешто мање од 600 средњошколаца са подручја Града Бијељине, Угљевика, Лопара, Јање, Зворника, Шековића, Сребренице, Власенице и Милића који су имали прилику да посјете штандове факултета и академија Универзитета, те да добију важне информације које су им неопходне при избору будућег занимања.

Средњошколцима су се обратили проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, студент проректор Маја Секулић, као и представник студената Факултета пословне економије.

Догађај је употпунио хор Педагошког факултета у Бијељини, као и члан бесједничке секције Правног факултета.

У оквиру манифестације Дани отворених врата планирано је представљање Универзитета и у Требињу и Палама.

Објави: