Почетна Вијести Промовисан часопис -Радови Филозофског факултета-

Промовисан часопис -Радови Филозофског факултета-

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана свечана промоција посљедњих пет бројева часописа Радови Филозофског факултета, који од 1998. године редовно излази и представља значајно научно гласило овог Факултета.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула нагласио је да у ери доминације дигиталних технологија и вјештачке интелигенције, значај бављења хуманистичким и друштвеним наукама све више добија на важности, те да у том смислу часопис Радови Филозофског факултета представља простор за истраживаче да објављивањем својих научних радова доприносе развоју ових научних области.

Подсјећајући на еминентна имена домаће академске заједнице која су кроз историју објављивала своје научне текстове у часопису Радови Филозофског факултета, декан Бартула је подсјетио да овај часопис представља симбол повезаности са српским интелектуалцима и професорима са пријератног Сарајевског универзитета и Филозофског факултета, који су у другој половини XX вијека покренули овај часопис, постављајући темеље за његов даљи развој и утицај у академској заједници.

Главни и одговорни уредник Часописа и редовни професор на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву др Јелена Марковић истакла је да је часопис у посљедњих неколико година постао препознатљив у оквиру регионалне академске заједници, те је изразила наду да ће у будућности све више страних истраживача имати прилику да објављују своје радове у часопису Радови Филозофског факултета.

Дугогодишњи члан редакције и редовни професор на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву др Бисерка Кошарац истакла је да се часопис Радови Филозофског факултета, за разлику од сличних часописа који се објављују региону, истиче по својој интердисциплинарности и мултидисциплинарности, пружајући простор истраживачима из различитих друштвено-хуманистичких наука да објаве своје научне текстове.

Члан редакције часописа Радови Филозофског факултета и продекан за науку на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, Огњен Куртеш, захвалио је свим досадашњим уредницима на њиховом доприносу, истичући да су они заслужни за опстанак часописа током протеклих 25 година и за важно мјесто у домаћим и међународно признатим истраживачким базама која часопис данас заузима.

Објави: