Почетна Вијести Одржан састанак са проректором за наставу Универзитета Црне Горе

Одржан састанак са проректором за наставу Универзитета Црне Горе

Проректор за наставу Универзитета Црне Горе, проф. др Веселин Мићановић, посјетио је Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву. Ова посјета, прва те врсте, представља почетак успјешне сарадње између ове двије високошколске институције.
Током састанка са деканом Факултета и проректором за науку, истраживање и развој, разматране су различите активности и облици будуће сарадње. Разговарано је о заједничким истраживачким пројектима, као и о потреби јачања културних веза. Ова сарадња представља важан корак ка зближавању два универзитета кроз образовне и културне иницијативе.
Декан Филозофског факултета Владан Бартула, истакао је да су овакве посјете од великог значаја за Факултет и Универзитет у цјелини. „Ово је прилика да унаприједимо наше академске капацитете и отворимо нове путеве за сарадњу са колегама из Црне Горе,“ рекао је Бартула.
Проректор Мићановић изразио је задовољство због пријема и нагласио важност међународне сарадње у области високог образовања, истичући да су заједнички истраживачки пројекти и размјена академског особља кључни за унапређење квалитета образовања и истраживања.
Ова посјета проректора за наставу Универзитета Црне Горе Филозофском факултету на Палама представља значајан корак ка јачању регионалне академске мреже и промовисању заједничких вриједности у образовању и култури.

Објави: