Почетна Вијести Свечани пријем студената

Свечани пријем студената

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан свечани пријем 31. генерације студената прве године. Декан Факултета, проф. др Владан Бартула, пожелио је добродошлицу новим студентима и изразио наду да ће они наставити традицију успјешних студената претохдних генерација. Декан Бартула истакао је важност Филозофског факултета, као највеће организационе јединице Универзитета, наглашавајући да се овдје изучавају науке и дисциплине које припремају будуће генерације за стварање и очување вриједности у заједници.

Редовни професор на Катедри за педагогију, др Златко Павловић, нагласио је да је образовање кључни сегмент у животу сваке младе особе. Охрабрио је студенте да искористе своје вријеме на Факултету, како би стекли знања која ће им користити у будућности.

Поздрављајући студенте прове године, редовна професорица на Катедри за англистику, др Вера Вујевић, изразила је увјерење да ће Филозофски факултет, на којем је и сама студирала, постати друга кућа студентима, гдје су професори увијек доступни свим студентима.

Доцент на Катедри за синологију, др Јелена Николић, истакла је да је период студирања један од најљепших у животу младих људи, те студенте позвала да искористе прилике за учење, путовања и учешће у различитим програмима размјене које Филозофски факултет нуди.

Предјседник Студентског парламента, Никола Лапчевић, истакао је да је Студентски парламент увијек на располагању свим студентима. Он је нагласио да је, захваљујући њиховој иницијативи, обезбијеђено бесплатно школовање и бесплатан смјештај у студентским домовима за све студенте на јавним факултетима у Републици Српској.

Објави: