Почетна Обавјештења за студенте - историја и археологија Тeренска настава на археолошком налазишту Дреновац у Параћину

Тeренска настава на археолошком налазишту Дреновац у Параћину

Студенти прве године Катедре за историју и археологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, под руководством проф. др Славише Перића, боравили су на теренској настави која је реализована у склопу археолошких истраживања на налазишту Дреновац у Параћину (Република Србија) у периоду од 14. јула до 4. августа 2024. године.

Пројекат археолошких истраживања на неолитском локалитету Дреновац већ двије деценије успјешно реализује стручни тим Археолошког института у Београду, под руководством проф. др Славише Перића, а финансиран је од стране Министарства културе Републике Србије.

Први пут у својој археолошкој пракси студенти су имали прилику учествовати у систематским и интердисциплинарним истраживањима једног неолитског археолошког налазишта. Током дана су стицали прва теренска искуства на археолошком локалитету и упознавали се са методологијом археолошких истраживања, а у поподневним часовима су радили на обради теренске документације и покретног археолошког материјала. Теренска настава на археолошком налазишту Дреновац и драгоцјена искуства стечена током њене реализације студентима ће бити од великог значаја за њихов будући рад у струци.   

Објави: