Почетна Вијести На Универзитету у Тузли одржан Округли сто

На Универзитету у Тузли одржан Округли сто

Округли сто, “Интернационализација на универзитетима у БиХ” одржан је на Универзитету у Тузли, 07. 12. 2023. године, под покровитељством Амбасаде Француске у БиХ и Француског Института у БиХ.

На Округлом столу, поред домаћина Универзитета у Тузли, учешће су узели представници Универзитета у Сарајеву, Универзитета у Зеници, Универзитета у Бихаћу, Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Бањој Луци, Интернационалног универзитета Сарајево, Центра за информисање и признавање – ЦИП БиХ и Министарства образовања и науке Тузланског кантона.

На Округлом столу размијењена су искуства и изазови интернационализације на високошколским установама у Босни и Херцеговини, са нагласком на могућности и препреке за приступање европским алијансама, покретање заједничких студијских програма и студијских програма на енглеском језику.

Учесници Округлог стола истакли су важност редовног одржавања оваквих догађаја у сврху креирања и покретања заједничких иницијатива за стварање претпоставки за унапређење наставе и науке и јачање међународне сарадње на универзитетима у Босни и Херцеговини.

Представници Универзитета у Источном Сарајеву на Округлом столу били су др Огњен Куртеш, продекан за научноистраживачки рад и Доротеја Клачар, мср, виши асистент Катедре за синологију Филозофског факултета Пале.

Објави: